bazar

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
bazar

De toate pentru toti...


  Guvernul Mondial

  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 46
  Data de inscriere : 30/01/2009

  Guvernul Mondial Empty Guvernul Mondial

  Mesaj  Admin la data de Lun Feb 16, 2009 2:30 pm

  Formula prin care Planeta noastra sa fie condusa de un guvern unic care sa vegheze la dezvoltarea civilizatiei umane pare una desprinsa din cartile de conspirationism. Cu toate acestea, pe modelul Statelor Unite si al Uniunii Europene, se pregateste o noua forma de conducere planetara anunta prestigiosul Financial Times.

  Un guvern mondial va include concepte noi si complexe, superioare acordurilor de cooperare intre natiuni si state, bazate pe legi si contracte internationale, este de parere reputatul futurolog Geoffery Barney, profesor la o serie de universitati de prestigiu.
  Bazat initial pe modelul oferit de Uniunea Europeana si Statele Unite, noua entitate suprema internationala va avea in subordine o Curte Suprema unde vor fi judecati si tratati in mod egal toti cetatenii planetei fara a fi discriminati in legatura cu religia, nationalitatea, orientarea sexuala sau preferintele politice.

  Un alt punct forte al viitorului Guvern Mondial va fi reprezentat de un for international al asigurarilor medicale si sociale. Tototdata, Guvernul Suprem va beneficia de serviciile fortelor de armata din lumea intreaga. Cercetatorii si analistii politici atrag insa atentia noilor provocari cu care se va confrunta acesta. Noul Guvern Modial va intampina astfel dificultati majore reprezentate de incalzirea globala si poluare, de criza financiara mondiala, lipsa alimentelor precum si razboiul contra terorismului. Analistul Gideon Rachman este de parere ca in ciuda problemelor amintite care sunt de natura internationala, majoritatea locuitorilor planetei vor dori sa-si mentina identitatea nationala si politicile autonome in cadrul tarilor de origine. Conform profesorului Rachman, atata timp cat nu se va gasi o armonizare a acestor doua aspecte, planurile unui Guvern Mondial vor fi pastrate in seifurile Natiunilor Unite.

  Sursa : http://www.descopera.ro/dnews/3646653-apare-noul-guvern-mondial
  Financial Times

   Subiecte similare

   -

   Data/ora curentă este: Mar Ian 19, 2021 1:53 pm